Jump to content





Welcome to Ford Fusion Hybrid Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to Ford Fusion Hybrid Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford Fusion Hybrid Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Posted Image
Register your Fusion Hybrid at the official Ford authorized registry here.


Photo
- - - - -

Dashboard Display resets to default randomly

electronic display

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   DenverPed

DenverPed

    New Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • Location:Denver
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid
  • My Hybrid's Year:2010

Posted 30 August 2014 - 01:12 PM

I have 2010 Fusion Hybrid. This week the display reset all parameters to default settings with no one touching them. It has happened at least two other times in the five years I have had the car. Anyone else?

 









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   hybridbear

hybridbear

    Fusion Hybrid Fanatic

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 4,915 posts
  • Region:U.S. Northern Plains
  • Location:Minneapolis, MN
  • Current Vehicle:2013 Focus Electric, 2013 Fusion Energi Titanium
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 30 August 2014 - 08:01 PM

Do you have anything plugged into the OBDII port?

 

I have 2010 Fusion Hybrid. This week the display reset all parameters to default settings with no one touching them. It has happened at least two other times in the five years I have had the car. Anyone else?

 


Current Vehicles

2013 Ford Fusion Energi Titanium - White Platinum Metallic

2013 Ford Focus Electric - Ice Storm

315692.png

 

Previous Vehicles

2013 Ford Fusion Hybrid SE x2

252543.png167422.png


#3 OFFLINE   murphy

murphy

    Fusion Hybrid Addict

  • Fusion Hybrid Member
  • 1,494 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:PA
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium

Posted 31 August 2014 - 05:53 AM

I have 2010 Fusion Hybrid. This week the display reset all parameters to default settings with no one touching them. It has happened at least two other times in the five years I have had the car. Anyone else?

 

A dead or disconnected 12 volt battery will reset a lot of parameters.  Is that the original 12 volt battery?  Mine was getting flaky after 3 years.



#4 OFFLINE   DenverPed

DenverPed

    New Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • Location:Denver
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid
  • My Hybrid's Year:2010

Posted 31 August 2014 - 07:22 AM

:) Thanks for the responses. Nothing plugged into my OBDII. 

Problem with the 12 volt battery declared itself after I posted this. I was doing the software and map update for sync. Maps take 3 hours and I found the battery dead. Instructions said it was safe to finish update with the car turned off so obviously the 5 year old battery is the problem. Off to find a battery today and finish the update.



#5 OFFLINE   acdii

acdii

    Fusion Hybrid Legal Resident

  • Fusion Hybrid Member
  • 8,174 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Harvard
  • Current Vehicle:2013 HyTi, 2013 Flex EbTi
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 04 September 2014 - 07:19 PM

There is a patch for this that the dealer can apply. Mine did the same thing and they did the update, and all was good after that.


  • GrySql and DenverPed like this
Drive Smarter, Not Faster

Posted Image
https://www.facebook.../12595DesertRat

#6 OFFLINE   DenverPed

DenverPed

    New Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • Location:Denver
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid
  • My Hybrid's Year:2010

Posted 05 September 2014 - 07:02 AM

Thanks, that is good to know. BTW-No aftermarket battery will fit into the battery box on a Hybrid 2010-2012 Fusion. Only a Motorcraft battery has the correct case configuration to clip in on the bottom. Labor Day weekend was bad timing to find a unique battery. No one stocks them-had to wait till Tuesday when warehouses reopened. 



#7 OFFLINE   lolder

lolder

    Fusion Hybrid Addict

  • Fusion Hybrid Member
  • 1,815 posts
  • Region:Decline
  • Location:Florida
  • Current Vehicle:2010 FFH 501A Trim
  • My Hybrid's Year:Decline

Posted 05 September 2014 - 11:47 AM

There was a software update a few years ago about the dash resets, The battery could also have caused it. Check to see if the software is up to date. Since you had it at other times, it probably isn't.

If your trip summary doesn't read in hundredths of a gallon or you don't get a large green ready to drive icon for three seconds on the left dash during start, it hasn't been done.


Edited by lolder, 05 September 2014 - 11:49 AM.

  • hybridbear and GrySql like this

#8 OFFLINE   DenverPed

DenverPed

    New Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • Location:Denver
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid
  • My Hybrid's Year:2010

Posted 05 September 2014 - 12:11 PM

Thanks. I had updated my software previously. For those who are interested the current map set update is on sale for $50 off ($150). It includes a 2 disc software update that you load before installing the maps. All went very well once I replaced my battery. 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy Terms of Service ·