Jump to content





Welcome to Ford Fusion Hybrid Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to Ford Fusion Hybrid Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford Fusion Hybrid Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Posted Image
Register your Fusion Hybrid at the official Ford authorized registry here.


Photo
- - - - -

Nav In-Dash cluster does not work correctly, POI's


  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#21 OFFLINE   FordIVTteam

FordIVTteam

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Official Ford Motor Co.
  • 308 posts
  • Region:Decline
  • Location:Dearborn, MI
  • Current Vehicle:Model T
  • My Hybrid's Year:Decline

Posted 01 May 2014 - 07:39 PM

Kim, thank you for the advice. 

After seeing IraF's response I think I'll wait for better odds before I waste my time.

 

You're welcome. The offer still stands. Just send me a PM if you change your mind. :)

 

Kim


FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t@FordService @Ford
f: facebook.com/FordFusion facebook.com/Ford








Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#22 OFFLINE   JimArch

JimArch

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 96 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Kauai HI
  • Current Vehicle:2013 Fusion SE, Oxford White, Dune leather, MFT, Rear Cam, Moonroof, Navigation
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 01 May 2014 - 10:22 PM

Wait, there is a way that we can actually get the AC to turn off with the AC button on the dash? How do I get that problem corrected?
  • srogers likes this

#23 OFFLINE   IraF

IraF

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 106 posts
  • Region:U.S. Mississippi
  • Location:KY
  • Current Vehicle:Ford Fusion Hybrid 2013 SE

Posted 02 May 2014 - 12:36 AM

Another way of doing a master reset is to   http://outofmytouch.com/reboot.html and this way you won't lose any info.

 

I tried this and still get the same results RANDOMLY Say for example you select poi parking, you hit the right key a NUMBER of times  (also goes back to main screen when not working) and when working  up pops parking destinations and the same goes for the other poi's selected. I got every POI listed on the screen but it took a NUMBER of times to achieve this.

Ford said they were aware of the problem and basically said it's non functional at this time and they were able to recreate the problem by using a mock up unit in their office , however I'm wondering but can't prove it if there isn't a loose wire and I mention this because in my Civic Hybrid I had a navigation unit in the car and the Sirius XM would fade in and out and once they went back and looked at the installation they found a wire loose which when tightened solved the problem so perhaps the dealer should check this out next time I/You/We go in.


Edited by IraF, 02 May 2014 - 12:38 AM.


#24 OFFLINE   acdii

acdii

    Fusion Hybrid Legal Resident

  • Fusion Hybrid Member
  • 8,174 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Harvard
  • Current Vehicle:2013 HyTi, 2013 Flex EbTi
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 02 May 2014 - 01:29 PM

OK I can confirm POI does work on the right dash eventually for fuel stations. Looks to me there is a bus timeout issue. The Nav takes a while to list the POI nearby, and the right dash times out before it can pull them up, which is why retrying multiple times works. Simple fix on Fords part, if they bother. 


  • hybridbear, GrySql and Sleddog like this
Drive Smarter, Not Faster

Posted Image
https://www.facebook.../12595DesertRat

#25 OFFLINE   Sleddog

Sleddog

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Fusion Hybrid Member
  • 421 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Florida
  • Current Vehicle:2013 Fusion Hybrid in Ice Storm. 2009 Focus, 2006 F150, 2001 Focus (retired with 361,318 miles), 1994 F150 Flarside

Posted 02 May 2014 - 02:37 PM

Unfortunately this is the only way it works.  I did have it work the first time the other day.  But have not been able to duplicate it.



#26 OFFLINE   IraF

IraF

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 106 posts
  • Region:U.S. Mississippi
  • Location:KY
  • Current Vehicle:Ford Fusion Hybrid 2013 SE

Posted 02 May 2014 - 03:00 PM

Check this out

 

http://bugs.outofmyt....com/issues/181


  • GrySql likes this

#27 OFFLINE   acdii

acdii

    Fusion Hybrid Legal Resident

  • Fusion Hybrid Member
  • 8,174 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Harvard
  • Current Vehicle:2013 HyTi, 2013 Flex EbTi
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 02 May 2014 - 11:08 PM

I will give it a try in the MKT tomorrow when out and about and see if it does the same thing.


Drive Smarter, Not Faster

Posted Image
https://www.facebook.../12595DesertRat

#28 OFFLINE   SteveB_TX

SteveB_TX

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Fusion Hybrid Member
  • 933 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • Location:North Texas
  • Current Vehicle:Our stable: 2013 Lincoln MKZ Hybrid, 2013 Ford Fusion Hybrid SE, 2013 Ford F-150 XLT Ecoboost Super Crew
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 03 May 2014 - 10:20 AM

Well, well, well.  Now we have another conundrum.  Why do the POI functions work first time, every time for ALL POI categories in our MKZh, but NOT our FFH?  I just tested the FFH, and sure enough, it acts just like all of yours.  It takes several attempts to bring up Fuel Stations, Restaurants, etc, except Financial, for which it refuses to list POIs!  :detective:


  • GrySql likes this

White Platinum Metallic Tri-Coat

Light Dune Leather interior

All of the bells and whistles (without that silly panoramic roof).

 

 

 

 

 


#29 OFFLINE   IraF

IraF

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 106 posts
  • Region:U.S. Mississippi
  • Location:KY
  • Current Vehicle:Ford Fusion Hybrid 2013 SE

Posted 14 May 2014 - 02:08 PM

I going to give you an update if you can call it an update as to POI's and another problem this is happening in my FFH 2013

 

I took my car in yesterday (5-13-2014) with regards to the POI's not working properly and also my Front Sensors going off randomly and even when you turn them off, the car puts them back on and beeps randomly like sitting at a red light or in my subdivision where I live in a circle with just trees. Also Verified with other people having front sensors going off.

The mechanic could not solve the problems and as far as he could determine there are no cluster software updates for POI's so he sent off 2 emails to Ford and their reply (5-14-2014) was "We are aware of the problems but have no solution as of yet".

The poi's bug 181 if you look at one of my links in this section goes back to (9-2013)      http://bugs.outofmyt....com/issues/181

The dealer is willing to do anything to fix these problems, but needs guidance from FORD and the service manager suggested that I start a "CASE #" which I have.

This case is being escalated with high priority and is going to Charles Salaman who has many resources in Ford, and I have indicated that we are aware of these problems but don't know how to fix them is "Unacceptable" and the Lemon Law will be applied if it can't be fixed.


Edited by IraF, 14 May 2014 - 02:13 PM.

  • GrySql and JimArch like this

#30 OFFLINE   JimArch

JimArch

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 96 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Kauai HI
  • Current Vehicle:2013 Fusion SE, Oxford White, Dune leather, MFT, Rear Cam, Moonroof, Navigation
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 15 May 2014 - 06:16 AM

I going to give you an update if you can call it an update as to POI's and another problem this is happening in my FFH 2013
 
I took my car in yesterday (5-13-2014) with regards to the POI's not working properly and also my Front Sensors going off randomly and even when you turn them off, the car puts them back on and beeps randomly like sitting at a red light or in my subdivision where I live in a circle with just trees. Also Verified with other people having front sensors going off.
The mechanic could not solve the problems and as far as he could determine there are no cluster software updates for POI's so he sent off 2 emails to Ford and their reply (5-14-2014) was "We are aware of the problems but have no solution as of yet".
The poi's bug 181 if you look at one of my links in this section goes back to (9-2013)      http://bugs.outofmyt....com/issues/181
The dealer is willing to do anything to fix these problems, but needs guidance from FORD and the service manager suggested that I start a "CASE #" which I have.
This case is being escalated with high priority and is going to Charles Salaman who has many resources in Ford, and I have indicated that we are aware of these problems but don't know how to fix them is "Unacceptable" and the Lemon Law will be applied if it can't be fixed.


That's frustrating, thanks for reporting this.

#31 OFFLINE   GrySql

GrySql

    Fusion Hybrid Fanatic

  • Fusion Hybrid Member
  • 3,168 posts
  • Region:Decline
  • Location:So Cal
  • Current Vehicle:Yes
  • My Hybrid's Year:Decline

Posted 15 May 2014 - 08:52 AM

So, the old boiler plate "See your Dealer" answer we often hear doesn't do anything except send messages up the chain of command.
Good job escalating this issue, thanks. Sounds like you have a good Dealer and Service Dept.
  • JimArch likes this
The Time Machine....
'13 FFH SE - Platinum White
Custom ordered, build date: 11/30/12, delivered: 12/12/12 - Sold: 09/05/15
 

#32 OFFLINE   IraF

IraF

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 106 posts
  • Region:U.S. Mississippi
  • Location:KY
  • Current Vehicle:Ford Fusion Hybrid 2013 SE

Posted 15 May 2014 - 09:58 AM

I have never had a problem with this dealer and they keep up with the technical issues/bulletins and so on, and last year when in this forum the issue came up about how to turn on DRL's they were aware on how activate them and I didn't hear we have to check with Ford or we don't have the resources and if you don't have the resources "Why are you selling cars or doing service work? Just feeble excuses, this dealer just did it "period" and my car was just on the lot and was not a fleet model and in addition I payed NADA, Zilch to have this done.

In fact yesterday the service manager indicated well before I/we became aware of these issues, Ford already knew about them.

The SM also indicated that I might get a survey on how they performed and Ford considers anything less then a 100% is failure and I indicated that with regards to the service i can't complain because they did every thing possible to correct these bugs, but i will indicate that the problems were not resolved not because of the dealership but because of the higher up's in Ford and will rate them in the negative category.

If these problems had "started very recently" then i can understand "We are aware but don't know the fix yet"  but these two problems were known for a long time so feeble excuses are just that.

 

http://www.fordescap...6873-post2.html   8/5/2013

 

http://www.focusfana...ad.php?t=298446  (Watch Video in link) 10/2012

 

http://www.fordescap...or-beeping.html    6/2013


Edited by IraF, 15 May 2014 - 02:02 PM.


#33 OFFLINE   Sleddog

Sleddog

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Fusion Hybrid Member
  • 421 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Florida
  • Current Vehicle:2013 Fusion Hybrid in Ice Storm. 2009 Focus, 2006 F150, 2001 Focus (retired with 361,318 miles), 1994 F150 Flarside

Posted 28 May 2014 - 09:56 AM

Just finishing up at the dealer for a 10000 mile check. They said I had the nav set to recent instead of current and that's why my right screen POI did not work. I'll be checking that once I get the car back and will update this post,


Update: it appears the sync tech misunderstand the issue. I showed it to him. His answer "that's strange". It even worked once. And only once. He says he will have to call the tech line for an answer.


Oh Kim! I had an open case for this. How about pushing the buttons you can push to get this fixed. I'm getting a little tired of traveling 80 miles round trip to get work done that does not fix anything.

Edited by Sleddog, 28 May 2014 - 12:12 PM.

  • hybridbear likes this

#34 OFFLINE   FordIVTteam

FordIVTteam

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Official Ford Motor Co.
  • 308 posts
  • Region:Decline
  • Location:Dearborn, MI
  • Current Vehicle:Model T
  • My Hybrid's Year:Decline

Posted 28 May 2014 - 08:03 PM

Just finishing up at the dealer for a 10000 mile check. They said I had the nav set to recent instead of current and that's why my right screen POI did not work. I'll be checking that once I get the car back and will update this post,


Update: it appears the sync tech misunderstand the issue. I showed it to him. His answer "that's strange". It even worked once. And only once. He says he will have to call the tech line for an answer.


Oh Kim! I had an open case for this. How about pushing the buttons you can push to get this fixed. I'm getting a little tired of traveling 80 miles round trip to get work done that does not fix anything.

 

Hey Sleddog, 

 

That's what I'm here for!  ;) Please send a PM with your updated mileage (I already have your other info)? I'll be happy to take a look at your account tomorrow. 

 

Kim


FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t@FordService @Ford
f: facebook.com/FordFusion facebook.com/Ford


#35 OFFLINE   Sleddog

Sleddog

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Fusion Hybrid Member
  • 421 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Florida
  • Current Vehicle:2013 Fusion Hybrid in Ice Storm. 2009 Focus, 2006 F150, 2001 Focus (retired with 361,318 miles), 1994 F150 Flarside

Posted 30 May 2014 - 06:25 PM

Got call from Jean at CS. We discussed my options for dealer support. The dealer I've been going to is 40 miles away. The dealer near were I work is now a certified Ford electrical vehicle service center. My only problem with them is they will leave boot marks all the interior if they need to crawl around to access anything under the dash. But they have got to be better than morons that have been doing my service. So we'll see what happens.

#36 OFFLINE   FordIVTteam

FordIVTteam

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Official Ford Motor Co.
  • 308 posts
  • Region:Decline
  • Location:Dearborn, MI
  • Current Vehicle:Model T
  • My Hybrid's Year:Decline

Posted 01 June 2014 - 05:52 PM

Got call from Jean at CS. We discussed my options for dealer support. The dealer I've been going to is 40 miles away. The dealer near were I work is now a certified Ford electrical vehicle service center. My only problem with them is they will leave boot marks all the interior if they need to crawl around to access anything under the dash. But they have got to be better than morons that have been doing my service. So we'll see what happens.

 

I'm glad to hear that you received the call. Send me a PM if anything changes and I'll update the notes of your case. 

 

Kim


FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t@FordService @Ford
f: facebook.com/FordFusion facebook.com/Ford


#37 OFFLINE   Sleddog

Sleddog

    Fusion Hybrid Enthusiast

  • Fusion Hybrid Member
  • 421 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Florida
  • Current Vehicle:2013 Fusion Hybrid in Ice Storm. 2009 Focus, 2006 F150, 2001 Focus (retired with 361,318 miles), 1994 F150 Flarside

Posted 03 June 2014 - 09:53 AM

Here's Ford's party line about the right dash screen POI issue. They are aware of the issue when trying to select a nearby POI from the right dash screen. At this time here's no resolution for the issue. The engineering team is working on a fix. According to Jean, the estimated time for this fix is 90 days or more. She asked me to call her back every 30 days to check to see if there has been any progress.

Sorry for the disappointing news. But the interface is Microsoft after all. Now that they no longer support XP, maybe they can get moving on this issue. *sigh*

Edited by Sleddog, 03 June 2014 - 09:54 AM.

  • acdii, hybridbear and GrySql like this

#38 OFFLINE   mrobinso8

mrobinso8

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 88 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Tennessee
  • Current Vehicle:13 Fusion Hybrid

Posted 04 June 2014 - 06:25 AM

Sleddog -  The interface may be Microsoft but it was Ford that released a vehicle without properly testing all subsystems for use by a normal user.  Just my two cents worth.



#39 OFFLINE   IraF

IraF

    Fusion Hybrid Member

  • Fusion Hybrid Member
  • 106 posts
  • Region:U.S. Mississippi
  • Location:KY
  • Current Vehicle:Ford Fusion Hybrid 2013 SE

Posted 09 June 2014 - 06:09 PM

Finally I've heard from the Regional Manager with regards to my CASE#  about the POI's not working in the right hand screen and Front Aid Sensors going off randomly, both are known problems to Ford and if one has an open CASE# everytime you bring your car in for service they check to see if your particular car has a service bulletin with regards to problems and fixes (not maintenance) such as mentioned above.

In case of my front aid sensors going off the regional manager suggested that I leave my car at the dealership for five days and see if they can recreate the problem with Ford lending me a loaner for 5 days, although there was no guarantee that the problem will recreate itself during that time so I respectfully declined. I guess I will use the bandaid approach for these two problems and hope fixes will come in the near future?



#40 OFFLINE   hybridbear

hybridbear

    Fusion Hybrid Fanatic

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 4,915 posts
  • Region:U.S. Northern Plains
  • Location:Minneapolis, MN
  • Current Vehicle:2013 Focus Electric, 2013 Fusion Energi Titanium
  • My Hybrid's Year:2013

Posted 01 August 2014 - 05:36 PM

At the dealer today I tried to show them how this doesn't work and it actually worked!! Well only once in about ten tries but I was shocked that it actually worked!! On our FFH the right dash screen can select "Home" or "Favorites" without issues, but cannot select "POI Nearby" or "Previous Destinations" successfully. All four options work perfectly all the time in the Focus Electric. I hope Ford fixes this soon.


  • GrySql and Sleddog like this

Current Vehicles

2013 Ford Fusion Energi Titanium - White Platinum Metallic

2013 Ford Focus Electric - Ice Storm

315692.png

 

Previous Vehicles

2013 Ford Fusion Hybrid SE x2

252543.png167422.png





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy Terms of Service ·